Увага! Нова податкова звітність для виробників і продавців спирту, алкоголю та тютюну

Чернівецька ОДПІ звертає увагу, що Міністерство фінансів України наказом від 11 лютого 2016 року № 49, що набирає чинності 22 квітня 2016 року, затвердило нові форми звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядки їх заповнення. Так, звіти подаються всіма суб’єктами господарювання незалежно від форми власності:
– які виробляють та реалізують спирт (у т.ч. біоетанол), алкогольні напої та виноматеріали, тютюнові вироби;
– які одержали ліцензії на право оптової та/або роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. T
Звіт в електронній формі подається засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, як передбачено для податкової звітності. Звертаємо увагу, що звіт складається окремо за кожний місяць і до 10 числа місяця, що настає за звітним, подається до органів ДФС за основним місцем обліку суб\’єкта господарювання. Отже, звітувати за новими формами потрібно буде в травні за звітний місяць — квітень 2016 року.
У разі, якщо суб’єкт господарювання має в своєму складі структурні одиниці, які не є юридичними особами, звіт заповнюється в цілому щодо підприємства з урахуванням усіх структурних одиниць.
Інформація подається за кодами та видами продукції згідно з додатком до Наказу № 49.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata