Підприємець повинен повернути незаконно отриману земельну ділянку міській раді

Підприємець повинен повернути незаконно отриману земельну ділянку міській радіЧернівецька місцева прокуратура пред’явила позов до Чернівецької міської ради та одного із підприємців міста про визнання незаконним рішення органу місцевого самоврядування, визнання договору недійсним та повернення земельної ділянки міській раді. Про це інформує прес-служба Чернівецької обласної прокуратури.

Встановлено, що Чернівецька міська рада, в порушення вимог Земельного кодексу України, уклала договір земельного сервітуту з підприємцем для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Проте, відповідно до земельного законодавства, вказаний громадянин не є суб’єктом, який має право вимагати встановлення сервітуту. Щоб мати право користуватись вказаною земельною ділянкою він мав би взяти участь в земельних торгах на конкурентних засадах.

Прокуратура через суд вимагає визнати незаконним рішення сесії Чернівецької міської ради, згідно з яким встановлено сервітут на земельну ділянку загальною площею 0,0152 га, визнати недійсним договір встановлення земельного сервітуту та зобов’зати підприємця повернути Чернівецькій міській раді вказану земельну ділянку вартістю понад 300 тис.грн.

peredplata