У центрі Чернівців відкриють першу безкоштовну зарядну станцію для електрокарів

Першу безкоштовну зарядну станцію для електрокарів відкриють 20 квітня у Чернівцях на Центральній площі біля Ратуші. Зарядка розташована на парковці і власники екотранспорту матимуть до неї вільний доступ. Для власників електрокарів живлення тут буде абсолютно безкоштовним.
Це спільний проект муніципалітету, ГО «Альтернатива Є», Ощадбанку та Tesla Клуб Україна.

Витрати на придбання електрозарядного пристрою у сумі понад 1200 євро взяв на себе Ощадбанк. Міська рада здійснила прокладання мереж, монтаж зарядної станції, зобов’язалася її обслуговувати та оплачувати спожиту електроенергію. Tesla Клуб Україна та ГО «Альтернатива Є» забезпечили технічне рішення та координацію зусиль із втілення цієї ідеї.

Електрозарядна станція Keba P20 – це пристрій, який дозволяє легко та швидко зарядити електромобіль. Він американського виробництва, сертифікований для світового ринку та безпечний. Дизайн стійки пристрою виконаний компанією Tesla відповідно до європейських стандартів на основі якісних австрійських комплектуючих.

Пристрій Keba P20 має роз’єм зарядки, який розрахований на моделі Tesla, Renault Zoe, Porsche Panamera, Mercedes, BMW. Завдяки кабельному перехіднику від нього можуть також заряджатися електрокари Nissan Leaf, Chevrolet Volt, Mitsubishi iMiev, Renault Fluence, VW e-Golf. Потужність пристрою – 22 кВт (32 А). Тривалість зарядки електрокара залежить від марки і моделі авто.

Про проект та мотивацію для розвитку і вибору екологічного чистого , зеленого і прогресивного виду транспорту у Чернівцях говоритимуть міський Олексій Каспрук, начальник обласного управління Ощадбанку Руслан Запаранюк, голова ГО «Альтернатива Є» Віктор Гищук, офіційний представник Tesla Клуб Україна в Чернівецькій області Олексій Попович.

Відкриття електрозарядної станції о 12.00.

peredplata