Електронні сервіси – найкращі помічники платників

Для платників податків, які використовують електронні сервіси ДФС України, є безліч можливостей. Зокрема, є можливість оцінити податкові ризики діяльності з потенційними бізнес-партнерами, доступу до нормативних і інформаційних документів з питань оподаткування, скористатися загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом, звітувати он-лайн тощо.
Елетронний сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» допоможе оцінити податкові ризики діяльності з партнером по бізнесу, який можливо не є платником податку на додану вартість, банкрутом, відсутній за визначеною в установчих документах адресою, є інструментом для мінімізації податків («податкова яма»), або ж учасником схем оптимізації бюджетних платежів.
Звертаємо увагу громадян, що нині триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2015 року. Обов’язкове подання декларації про майновий стан і доходи, отриманих у 2015 році, передбачено для тих громадян, які отримували доходи не від податкових агентів, та доходи, з яких протягом року податок не утримувався. Декларація подається до органу державної податкової служби за місцем податкової адреси платника податку, тобто за місцем реєстрації.
Наразі громадяни мають можливість подати річну декларацію про майновий стан і доходи через сервіс ДФС України «Декларування он-лайн». Сервіс дає можливість подати декларацію, не відвідуючи податкової інспекції, для цього платник повинен мати лише електронний цифровий підпис.
Запрошуємо користуватися сервісами фіскальної служби, які розміщено на офіційному веб – порталі відомства за електронною адресою: www.sfs.gov.ua.
Відділ обслуговування платників Чернівецької ОДПІ

peredplata