З 1 травня суттєво зросте ціна на газ

З 1 травня суттєво зросте ціна на газ Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо єдиної ціни на газ для населення та промисловості.
Постанову №758 одноголосно підтримали всі члени Кабміну.
Згідно із постановою, уряд з 1 травня зобов\’язав НАК \”Нафтогаз України\” продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тис. куб. м (з урахуванням ПДВ, витрат на транспортування та інших витрат).
Тим самим Кабмін скасував так звану \”соціальну норму\” в обсязі 1 200 куб. м на опалювальний сезон за ціною 3 600 гривень за тис. куб. м, яка діяла в опалювальний сезон 2015/2016 років.
Ціна продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановлена на рівні 6 879 гривень за тис. куб. м.
Ціна газу як товару (без урахування транспортування і ПДВ) становитиме 4 942 гривень за тис. куб. м.
Для релігійних організацій ціна буде 3 913 грн за тисячу кубометрів газу.
Перед голосуванням за постанову прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що незаможні громадяни не постраждають від підвищення тарифів на газ.
\”Ми маємо припинити цю несправедливість і потурбуватись за кожного громадянина, якому сьогодні важко. Система субсидій буде настільки ефективною, що від цих змін ті, хто не має високого доходу, будуть захищені державою адресно\”, – заявив Гройсман.
\”Звісно, ті, хто має великі статки, вони будуть доплачувати повну ціну – відповідно до свого споживання. Той, хто буде потребувати додаткового соціального захисту від держави, його отримає\”, – заявив прем’єр.
Як відомо, меморандум з МВФ передбачає підняття з 1 квітня 2016 року ціни на газ для населення в рамках соціальної норми 1 200 куб. м в опалювальний сезон до рівня 75% від імпортного паритету.

peredplata