На адресу органів ДФС Буковини надійшло 95 письмових звернень громадян та 31 запит на публічну інформацію

За чотири місяці поточного року до територіальних органів Головного управління ДФС у Чернівецькій надійшла саме така кількість письмових звернень громадян, серед яких 85 письмових заяв щодо різних питань оподаткування та 10 скарг заявників.
У регіональному відомстві коментують, що за характером звернень, 70 стосувались в цілому податкової політики (73,7 відсотків). Найпоширеніші з них – 42 звернення щодо проведення податківцями контрольно-перевірочної роботи, 6 звернень – щодо реєстраційних номерів облікових карток платників податків, 5 звернень належать громадянам, яких цікавило ліцензування певних видів господарської діяльності. Також, 2 заявників інформували відомство про ухилення від сплати податків. Щодо справляння загальнодержавних податків і зборів, а саме ПДВ та ЄСВ цікавились 1 та 5 платників відповідно. 2 звернень – щодо виконання судових рішень.
Цьогоріч, звертаючись до органів виконавчої влади з відстоюванням власних інтересів у сфері оподаткування, буковинці реалізували у такий спосіб своє конституційне і законодавче право на звернення. Не порушуючи встановлений Законом України «Про звернення громадян» 30 – денний термін, податківці, реагують на письмові звернення громадян, готуючи і надаючи заявникам обов’язково в письмовому вигляді ґрунтовну відповідь.
За цей же період фахівці відомства розглянули 31 запит на публічну інформацію. З них, за результатами розгляду 12 запитів, перенаправлено належному розпоряднику для розгляду в межах компетенції відповідно до п. 3 ст. 22 Закону, з одночасним повідомленням про це запитувача. В той же час, розцінюючи інформацію як таку, що підпадає під категорію «конфіденційна» 3-м заявникам відмовлено у задоволені їх запитів; задоволено у повному обсязі – 16 запитів.

peredplata