У Чернівцях відкривають перший ІТ-кластер

Офіційне відкриття та презентація першого ІТ-кластера відбудеться 11 травня у Чернівцях.

ІТ-кластер буковинських інноваційних технологій ім. Й. Шумпетера – “Сluster bit” об’єднав 15 найбільших та найперспективніших компаній та стартап проектів міста, що спрямовують свою спільну діяльність на розвиток Чернівців.

З кожним роком сфера інформаційних технологій в Україні стрімко зростає. Київ, Львів, Одеса, Луцьк відомі своїми ІТ проектами далеко за межами України. Чернівці не залишаються осторонь цього процесу та роблять впевнені кроки, що виведуть наше місто на якісно новий рівень у індустрії інноваційних технологій.

Саме з метою популяризації та розвитку у Чернівцях сфери ІТ була створена Асоціація «Кластер Буковинських інноваційних технологій імені Йозефа Шумпетера».
“Сluster bit” – об\’єднує однодумців навколо цікавих та перспективних ІТ-проектів для подальшої спільної роботи над їх втіленням у життя задля сталого розвитку Чернівців.

Ідею створення ІТ-кластера у Чернівцях зреалізовано у співпраці з міською владою. З метою об’єднання зусиль для розвитку інноваційних технологій, створення сучасної інноваційної інфраструктури у Чернівцях та регіоні, популяризації стартап-руху, підвищення інвестиційної привабливості підприємств ІТ галузі міський голова Олексій Каспрук та Кластер Буковинських інноваційних технологій імені Йозефа Шумпетера підпишуть Меморандум про співпрацю. Підписанти меморандуму заявляють про готовність взяти на себе спільні зобов’язання щодо здійснення взаємної організаційної та інформаційної політики у сфері розвитку ІТ та інноваційних стартапів у м. Чернівці, обміну наявною у їхньому розпорядженні інформацією з цих питань, проведення спільних консультацій, науково-практичних конференцій, семінарів, залучення учасників ІТ-кластеру до розробки окремих модулів програмних продуктів з соціальних, суспільно значимих для міста проектів тощо.

Офіційне відкриття ІТ-кластеру та підписання Меморандуму про співпрацю відбудеться о 14.00 за адресою пр. Незалежності 129 (колишнє тролейбусне депо).

peredplata