Детектор контрабанди та рентгенапарат допомогли виявити цигарки, приховані в колесах автомобілів

Сьогодні під ранок за допомогою детектора контрабанди та рентгенапарату в пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет виявлено приховані в колесах автомобілів іноземного виробництва “Volkswagen Passat” тютюнові вироби марки “Rothmans”,.
Обидва транспортних засоби рухались у бік Румунії під керуванням 33- та 22-річних буковинців, які для проходження митного контролю обрали смугу руху спрощеного контролю “зелений коридор”. Проте, під час митного контролю у співробітників Чернівецької митниці виникла підозра, що громадяни можуть переміщувати предмети порушення митних правил, у зв’язку з чим було прийнято рішення про виведення транспортних засобів в “червоний коридор”. За результатами поглибленого огляду, проведеного спільною оглядовою групою у складі представників митниці та прикордонного загону, у одному з авто виявлено сховок з 841 пачкою тютюнових виробів за допомогою детектора контрабанди, ще 849 пачок сигарет віднайшли в іншій автівці завдяки рентгенапарату.
Відповідно до ч.1 ст.483 МКУ митниками запроваджено протоколи про ПМП. Загальна сума вилучених тютюнових виробів вітчизняного виробництва з акцизною маркою України склала майже 22000 грн. Разом з товаром громадяни позбулись також і транспортних засобів з іноземною реєстрацією 1998 та 1994 р.в., оцінених у 70 та 60 тис.грн. відповідно. До того ж порушники митних правил сплатять штраф у розмірі 100% відсотків вартості прихованого товару.

12.05.2016

peredplata