Місцевий бюджет збагатили майже 300 млн. грн. податків

Упродовж чотирьох місяців цього року чернівецькі платники податків сплатили до місцевого бюджету 286,6 млн. грн. податків і зборів, що на 89 млн. грн., або на третину більше, ніж минулого року. Про це інформує Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Один із найвагоміших джерел наповнення місцевої казни – це податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 156 млн. гривень, що становить 54,4 відс. від загальних надходжень. Порівняно із минулим роком приріст податку на доходи фізосіб склав 48,6 млн. грн.

Суттєвими джерелами наповнення місцевої скарбниці є плата за землю, що додала до бюджету 41,3 млн. грн. Це перевищує сплату минулого року на 10,6 млн. грн. Від суб\’єктів малого і середнього підприємництва надійшло 33,8 млн. грн. єдиного податку, а це на 8,1 млн. грн. більше, ніж минулоріч.

Акцизний податок з реалізації суб\’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів приніс місцевому бюджету 40,3 млн. гривень, що на 17,6 млн. грн. більше минулорічних надходжень.

Кожна з наведених цифр — це не лише результат роботи чернівецької бізнес – спільноти, а й перспективи для збільшення надходжень та поліпшення умов життя мешканців нашого міста.

peredplata