«Паперова» звітність скорочується – чернівецькі платники звітують он-лайн

Упродовж квітня цього року чернівецькі платники подали 28442 податкових звіти, з них 24627, або майже 87 відсотків засобами телекомунікаційного зв`язку.
Триває тенденція щодо скорочення \”паперової\” звітності – все більше платників переконуються у зручності он-лайн взаємодії із органами ДФС. Основні переваги – відсутність черг, економія часу, менше витрат. Разом із удосконаленням електронних сервісів все це сприяє оптимізації роботи бізнесу.

Зазначимо, що представники чернівецького бізнесу активно користуються такою послугою, як оновлена версія \”Електронний кабінет платника податків\” (далі – Електронний кабінет). Це автоматизоване робоче місце платника податків, працювати в якому він може без використання спеціально встановленого клієнтського обладнання.

Електронний кабінет є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом, який надає безконтактні способи взаємодії платників податків та Державної фіскальної служби України з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

За допомогою даного сервісу платник податків має можливість підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді, переглядати дані про стан розрахунків з бюджетом (картки особових рахунків).

Крім того, завдяки розширенню функціональності Електронного кабінету громадяни можуть отримати відомості про свої доходи.
Повний перелік електронних сервісів Державної фіскальної служби України доступний на веб-порталі ДФС України та на субсайтах територіальних органів ДФС.

peredplata