Ярмарок вакансій при Чернівецькому центрі зайнятості допомагає обрати не тільки роботу, але і майбутнє

Найбільш ефективною формою співпраці служби зайнятості з роботодавцями при підборі кваліфікованих кадрів є ярмарок вакансій, його формат дає можливості для ведення безпосереднього діалогу менеджера з підбору персоналу з потенційним кандидатом на нейтральній території. Разом з тим, ярмарок забезпечує своїм учасникам певні двосторонні гарантії: шукачам роботи – офіційне працевлаштування, з прозорою зарплатою та належним рівнем організації праці, тоді як роботодавцям – можливість обирати серед вмотивованих та кваліфікованих кадрів.
17 травня у Чернівецькому міському центрі зайнятості відбувся «Весняний ярмарок вакансій», в якому взяли участь 24 роботодавці міста та представили шукачам роботи більше 50 вакансій.
У відкритті заходу взяли участь в.о. директора обласного центру зайнятості Роман Криган, заступник директора- начальник відділу організації надання соціальних послугобласного центру зайнятості Марія Кобєлєва, які побажали роботодавцям підібрати кваліфікованих кадрів, а шукачам роботи знайти достойну роботу.
Під час спілкування із місцевими засобами масової інформації Роман Криган відзначив, що на ярмарок запрошено більше 400 безробітних, випускників навчальних закладів. Більшість запропонованих вакансій – це за робітничими професіями, проте є вакансії бухгалтерів, менеджерів, економістів, банківських працівників. Для людей, які відвідали захід, але не підібрали для себе роботу, фахівці з питань зайнятості запропонують інші вакансії, які є актуальними на ринку праці.
Серед роботодавців, які взяли участь у ярмарку, були й ті, котрі беруть участь не вперше і задоволені результатами попередньої співпраці із службою зайнятості. Серед безробітних та шукачів роботи на ярмарку роботодавці підбирали слюсарів, столярів, швачок, менеджерів, контролерів, касирів, кондитерів, маркетологів та багато інших.
Міський військовий комісаріат пропонував військові професії на контрактній основі.
Під час ярмарку всі охочі знайти роботу мали змогу не лише ознайомитись з вибором вакансій, але й поспілкуватись з роботодавцями, зарекомендувати себе та дізнатись більше інформації про бажану професію.
За результатами заходу шукачі роботи домовились з роботодавцями про проходження співбесіди, залишено резюме, а хтось – підібрав роботу. Не всі відвідувачі ярмарку вже сьогодні визначилися з майбутнім місцем роботи, проте ніхто не зможе заперечити, що шанс для цього вони отримали.

Чернівецький обласний центр зайнятості

peredplata