Буковинських поліцейських вчитимуть англійської

Новим поліцейським довелося пройти жорсткий відбір і за результатами конкурсу лише один з 13-ти кандидатів склав присягу. У новому загоні поліції Чернівців 23% – дівчата, 80% – з вищою освітою, 34 патрульних пройшли АТО. Вони прагнуть всебічного розвитку, фахової компетентності, однією з постає оволодіння іноземною мовою.

Як повідомляється на сайті ЧНУ імені Ю. Федьковича, на факультеті іноземних мов навчатимуть нових поліцейських. Кафедрою комунікативної лінгвістики та перекладу розроблено програму курсу навчання англійської мови для правоохоронців, який планується реалізувати на базі ресурсного центру “Вікно в Америку”.

Англійську вивчатимуть 105 поліцейських, наразі створено 2 групи по 10 осіб. Загалом курс орієнтований на професійні потреби поліцейських, він включає вивчення фахової термінології та її використання у професійному спілкуванні. При розробці курсу відбувся ретельний відбір навчальних матеріалів, всі вони ґрунтуються на застосуванні новітніх технологій. Головними завданнями курсу є формування у поліцейських мовних навичок, котрі допоможуть ефективно спілкуватися у професійній діяльності.

Анастасія УГРИНЧУК,
студентка IV курсу кафедри журналістики ЧНУ

peredplata