Плануєте продавати пиво – подбайте про ліцензію

Незабаром розпочнеться літо. Чимало охочих потягнуться до кіосків, торгуючих пивом.

Чернівецька ОДПІ нагадує, що з 01.07.2015 року роздрібна торгівля пивом здійснюється виключно за наявності ліцензій.

Отже, суб’єктам господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю пивом (у т.ч. виключно пивом), необхідно отримати ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Звертаємо увагу, що плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями становить:

-на території міст – 8000 гривень на кожний електронний контрольно-касовий апарат або книгу обліку розрахункових операцій;
-на території сіл і селищ – 500 гривень на кожний електронний контрольно-касовий апарат або книгу обліку розрахункових операцій.

Якщо суб’єкт господарювання має ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, то торгувати пивом він може на підставі вже наявної ліцензії.

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють роздрібну торгівлю пивом, при розрахунках готівкою зобов’язані застосовувати належним чином зареєстровані касові апарати з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або використовувати книги обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок у випадках, передбачених чинним законодавством.

Докладнішу інформацію з цього питання можна отримати на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (категорія 115.03).

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, які здійснюють та планують провадити підприємницьку діяльність у весняно – літній період, на необхідність дотримання норм чинного законодавства у сфері реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

peredplata