Відремонтований Чернівецькими прикордонниками БТР знову готовий «нести службу» на передовій

Група механіків Чернівецького прикордонного загону за підтримки та допомоги буковинських волонтерів відремонтувала чергову броньовану машину, яка готова відправитись для виконання завдань у зоні проведення АТО.
«Ми здійснили заміну двох бензинових двигунів на один дизельний двигун, який в свою чергу дає друге життя броньованій машині, економність та потужність самого агрегату. Також був проведений повний капітальний ремонт всіх систем, обладнано системами захисту та встановлено камери заднього та переднього огляду які виведені на монітор механіка-водія, що дає можливість в складних погодних або бойових умовах стежити за дорогою. Варто також звернути увагу, що модернізація БТР здійснювалась не в заводських умовах, а власними силами», – розповів заступник начальника інженерно-технічного відділу Чернівецького прикордонного загону Богдан Будзінський.
«Із деякими запчастинами допомогли волонтери, яким ми дуже вдячні, а ремонт виконали самі прикордонники. Це вже четверта бойова машина, яку вдалося повернути до життя спільними зусиллями», – повідомив начальник Чернівецького прикордонного загону Павло Лисак.
За допомогу в реалізації даного проекту керівництво загону вручило грамоти та подяки волонтерам Андрію Маковею, Івану Друцулу, Артему Синчуку, Андрію Качуру, колективу фірми «Ковані вироби» та іншим небайдужим до долі української армії буковинським підприємцям і меценатам.
Перед відправленням на Схід прикордонники вирішили випробувати БТР у польових умовах, зокрема, як він рухається та маневрує на горбистій місцевості. На випробуваннях відновлена машина показала себе відмінно. Тепер її переправлять в місце постійної дислокації, звідки найближчим часом бойова машина поїде в зону проведення АТО для виконання завдань з охорони та оборони державного кордону.

Прес-служба Чернівецького
прикордонного загону

peredplata