Буковинські платники за п’ять місяців цього року сплатили 40,2 млн. грн. військового податку

Саме така сума на потреби українського війська надійшла до Державного бюджету від платників Чернівецької області за п’ять місяців цього року. Це більше на 8,8 млн. грн. від минулорічних надходжень. Відтак, тільки у травні 2016 року для забезпечення обороноздатності країни з доходів платників було перераховано 8,3 млн. грн., що на 1,6 більше ніж у аналогічному періоді минулого року – інформують у Головному управлінні ДФС Буковини.

В.о. начальника регіонального відомства Віталій Петрович Шпак зазначає, сьогодні важлива кожна гривня, яка сплачена у вигляді 1,5-відсоткового військового збору від доходів громадян. Попри нелегку економічну ситуацію країни та з огляду на те, що для відновлення військового потенціалу України необхідна додатковий ресурс, участь кожного мешканця краю у наповненні бюджету сприяє посиленню обороноздатності держави.

Особливо відрадно те, що буковинські працедавці, а також податкові агенти, яких закон зобов’язує перераховувати визначені відсотки з доходів фізичних осіб на потреби національної армії, досить відповідально та сумлінно ставляться до сплати даного податку – констатує Віталій Петрович.

У цілому, військовий збір сплачений буковинцями від початку його запровадження, додав бюджету країни 158,3 млн. грн.

peredplata