Буковинський бізнес сплатив понад 1 мільярд гривень податків

Надходження податкових платежів від буковинської бізнес – спільноти перевищили мільярдний рубіж

За п’ять місяців нинішнього року платники регіону сплатили до Зведеного бюджету України понад 1 мільярд гривень податків і податкових платежів. Цьогорічні бюджетні надходження, інформують у Головному управління ДФС у Чернівецькій області, перевищили показник минулого року на 342,7 млн. грн. або на 46,7 відсотків.

Варто зазначити, що з вказаних надходжень майже 40 відсотків спрямовано на загальнодержавні потреби – до державного бюджету. В свою чергу, на потреби місцевих громад області, надійшло 60 відсотків від загальних надходжень.

Всього за січень – травень платники регіону до Державного бюджету сплатили 431,0 млн. грн., що майже на 128,9 млн. грн. перевищує сплату за аналогічний період минулого року.

Посилаючись на дані відділу моніторингу доходів та обліково – звітних систем фіскальної служби Буковини, серед найбільш вагомих бюджетонаповнюючих зборів – податок на додану вартість (158,2 млн. грн.), податок на доходи фізичних осіб (119,6 млн. грн.), податок на прибуток (72,9 млн. грн.), військовий збір (40,2 млн. грн.).

Місцевий бюджет з початку року поповнено на 645,0 млн. грн. гривень податків та платежів. Ріст до аналогічного періоду минулого року 213,8 млн. грн. Більше половини у цих надходження складає податок на доходи фізичних осіб – 325,0 млн.грн. Левову частину акумулювали продавці підакцизних товарів – 102,3 млн. грн. акцизного податку з роздрібного продажу.

Суттєво підтримують бюджети територіальних громад і суб’єкти малого підприємництва «спрощенці», які сплатили 84,7 млн. грн. єдиного податку. Землевласники та землекористувачі забезпечили місцевим бюджетам практично 92,5 млн. грн.

peredplata