На Новоселиччині у приватному фермерському господарстві через африканку утилізують більше півтори тисячі свиней

На Новоселиччині у приватному фермерському господарстві через африканку утилізують більше півтори тисячі свинейПро це сьогодні на прес-конференції заявили в. о. начальника головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Лазар Фіалковський та начальник управління цивільного захисту населення Чернівецької облдержадміністрації Олексій Гайдай.

За словами посадовців, і як ми вже повідомляли, нещодавно спалах цього небезпечного захворювання тварин було зафіксовано в Дунаєвецькому районі сусідньої області. Аби запобігти поширенню надзвичайної ситуації на Буковину, в Анадолах, на Хотинщині, було виставлено медично-ветеринарні пости. Однак через два тижні власник фермерського господарства «Дружба народів», що розміщене у с. Довжок Новоселицького району, звернувся до районних ветеринарів зі скаргою на те, що з невідомих причин загинули 2 свині, згодом – ще 3. У неділю загинуло 8 голів, а в понеділок – 40. Фахівці, взявши необхідні аналізи, відправили їх до НДІ Києва та повідомили про ймовірне захворювання тварин на Буковині відповідні служби. Результати, на нещастя, виявилися позитивними…

На спеціальній комісії було прийнято рішення про негайну утилізацію тварин цього господарства. Місце для цього вибране далеко від села, викопано рів довжиною 20 м, шириною 6м, а завглибшки 4,5 м. Всього, за словами фахівців, має бути утилізовано 1655 голів свиней.

Також здійснено подворовий обхід індивідуальних селянських господарств у сусідніх селах Берестя, Довжок, Малинівка з метою обліку кількості голів тварин. Господарям запропоновано здати тварин на районну бійню для переробки м’яса на консерви.

peredplata