На Водохреща рятувальники МНС забезпечуватимуть безпеку громадян

19 січня в Україні святкують Водохреща. За давньою тра¬дицією церемонія освячення води відбувається під відкритим небом на берегах річок, озер. За статистикою, з кожним роком кількість бажаючих омитися водою у відкритих водоймах на Буковині стрімко зростає.

Глибоко поважаючи прагнення віруючих саме у такий спосіб долучитися до духовного, рятувальники не можуть не передбачати ймовірності виникнення нещасних випадків з людьми, які перебувають у крижаній воді.

19 січня, під час проведення обрядів освячення води у відкритих водоймах міста та області, особовий склад чергових підрозділів Управління МНС буде переведено на посилений варіант несення служби. Біля кожного місця проведення священного обряду буде облаштовано рятувальний пост. Тут чергуватимуть рятувальники, готові надати допомогу у скрутну хвилину, повідомляє відділ зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю УМНС в Чернівецькій області.

Проте, бажаючим зануритися у холодну воду не варто забувати про елементарні правила безпеки поводження на воді, адже тривале перебування у крижаній воді призводить до переохолодження організму і як наслідок, у людини виникає судома, припиняється дихання, можлива втрата свідомості.

Отож, запам’ятайте:
– не перебувайте у холодній воді довго, особливо якщо Ви вперше вирішили скупатися взимку;
– ні в якому разі не заходьте у воду, якщо Ви вживали алкоголь;
– не можна купатися у холодній воді людям, у яких проблеми зі здоров’ям.

peredplata