Чернівецькому бізнесу повернули 26,3 млн. грн. ПДВ

Упродовж п’яти місяців цього року чернівецький бізнес отримав на рахунки 26,3 млн. грн. у вигляді відшкодованого податку на додану вартість (ПДВ). Це на 11,5 млн. грн., ніж торік. В середньому, міським суб’єктам господарювання держава щомісяця відшкодовувала 5,3 млн грн ПДВ.
Нагадаємо, що з 1 лютого 2016 року набрали чинності зміни, внесені до Податкового кодексу України, щодо запровадження 2-х реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.
Відповідно до змін, у першому реєстрі публікуються заяви підприємств та підприємців, які підпадають під критерії платників на автоматичне відшкодування ПДВ. У другому реєстрі заяви всіх інших платників ПДВ. Заяви на відшкодування ПДВ розглядаються у хронологічному порядку, залежно від дати надходження таких заяв.
Реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість оприлюднено на порталі ДФС України. Переглянути їх можна за посиланням: http://sfs.gov.ua/diyalnist-/vidshkoduvannya-pdchv/reestri-vidshkoduvannya-pdv/.

Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata