На Буковині контрабандисти втікаючи від прикордонників покинули 27 ящиків сигарет та коня

Активні заходи протидії контрабандній діяльності проводять прикордонники Чернівецького загону спільно з військовослужбовцями одного з мобільних прикордонних загонів, які прибули для посилення охорони державного кордону на Буковину – повідомляє Державна прикордонна служба України.

На Буковині контрабандисти втікаючи від прикордонників покинули 27 ящиків сигарет та коня

Так, учора в ході патрулювання прикордонники відділу «Красноїльськ» помітили кількох невідомих з пакунками, які йшли через ліс у напрямку кордону. Особи, побачивши прикордонників, намагалися втекти. В 16 ящиках сигарет, які вони втікаючи викидали по дорозі, було 8 тисяч пачок курива. Переслідуючи порушників, прикордонникам довелось здійсн ити 2 постріли вгору . Одного з втікачів охоронці кордону наздогнали та затримали, він виявися місцевим жителем. На даний момент тривають заходи пошуку інших його спільників. На громадянина України складено протоколи за ст. 202, 204-1 КУпАП, справу скеровано до суду.

Крім того, учора на цьому ж напрямку військовослужбовці мобільного прикордонного загону виявили особу , яка горами переводила коня з вантажем 11 пакунків . При спробі затримати порушника, особа здійсни ла втечу в тил України. Зараз проводяться його пошуки. Всього правоохоронці нарахувади 5 460 пачо к покинутих ним сигарет.

Прикордонними нарядами перевірено вказаний напрямок, ознак порушення кордону не виявлено .

peredplata