Держоргани будуть вести окремий облік скарг громадян на дискримінацію

Відповідно підпункту 1 пункту 111 Плану заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2015 року № 1393 та з метою створення умов для своєчасного виявлення фактів дискримінації та забезпечення ефективного захисту осіб та/або груп осіб, які постраждали від дискримінації, Уряд постановою від 01.06.2016 № 359 вніс зміни до розділу II Класифікатора звернень громадян.
Зокрема, буде організовано ведення окремого обліку заяв і скарг громадян на дискримінацію центральними та місцевими органами виконавчої влади.
Дія постанови поширюється на всіх громадян , іноземців, осіб без громадянства, які проживають на території України, щодо яких може бути застосовано дискримінацію за ознаками наведеними в Законі України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» та інших законах України.
Прийняття постанови уможливить належну фіксацію скарг на дискримінацію, а відтак своєчасне виявлення та реагування на повідомлені факти дискримінації з боку центральних та місцевих органів виконавчої влади.

Провідний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Зоя Федик

peredplata