Буковинські рятувальники проводять роз\’яснювальну роботу з відпочиваючими

Буковинські рятувальники проводять роз'яснювальну роботу з відпочиваючими

З метою запобігання виникнення нещасних випадків на воді працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводять цілий комплекс заходів.

Зокрема, 2 липня для недопущення загибелі людей на воді та проведення роз’яснювальної роботи серед відпочивальників, працівники Сторожинецького районного відділу та аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернівецькій області здійснили рейди по місцях масового відпочинку людей у Сторожинецькому районі. Рятувальники вручили людям пам’ятки та листівки із правилами поведінки на воді та провели профілактичні бесіди з громадянами. Окрім цього, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадали краянам про важливість вміння надавати першу медичну допомогу потопаючому. Люди дякували рятувальникам за турботу та обіцяли дотримуватися правил безпеки.

«Основним завданням такої інформаційно-роз’яснювальної роботи, яка проводиться на території всієї Чернівецької області, є нагадування людям того, що вода не пробачає помилок і в жодному разі не можна легковажити під час відпочинку на водоймах. Громадяни повинні розуміти, що для біди не потрібно багато часу, тому необхідно дотримуватися правил безпеки», – зазначив заступника начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Ігор Динис.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян дотримуватися основних правил поведінки на воді і таким чином запобігти нещасним випадкам. Пам’ятайте, що відпочивати потрібно лише у спеціально відведених для цього місцях, де обладнаний рятувальний пост і чергують рятувальники. Не можна заходити у воду в нетверезому стані та потрібно постійно стежити за дітьми, адже їхня поведінка у воді непередбачувана.

peredplata