Керівників закладів культури у Чернівцях вперше призначають на конкурсі

Перше засідання конкурсної комісії з визначення кандидатів на заміщення вакантних посад керівників комунальних закладів культури відбулося 7 липня. Пряма трансляція засідання велася на сайті міської ради.
Порядок проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад керівників закладів культури затверджено виконавчим комітетом міської ради. Мета проведення конкурсу – об’єктивна оцінка знань та здібностей кандидатів на заміщення вакантних посад керівників закладів культури.
До складу конкурсної комісії входять фахівці міської ради та представники громадських організацій.
Для участі у конкурсі претенденти, окрім передбачених у таких випадках документів, подають два рекомендаційних листи та мотиваційний лист довільної форми.
7 липня на конкурсі розглядалися заявки на заміщення вакантних посад керівників 11 комунальних підприємств, закладів та установ культури: парку «Жовтневий», Центру дозвілля дітей та юнацтва парку імені Ю.Федьковича, Центру культури “Вернісаж”, клубу мікрорайону “Рогізна”, Будинку культури творчої молоді «Автограф», Центрального Палацу культури міста, Будинку естетики та дозвілля та усіх чотирьох музичних шкіл.
На участь у конкурсі надійшло 14 заяв. На першому засіданні конкурсна комісія розглянула подані кандидатами документи на відповідність кваліфікаційним вимогам. За рішенням комісії 13 претендентів допущені до участі у наступному етапі конкурсу, одному претенденту відмовлено через невідповідність документів.
Наступний етап конкурсу, трансляція якого вестиметься на сайті міської ради, відбудеться 12 липня о 16.00. На цьому засідання конкурсна комісія проводитиме співбесіду з кандидатами, під час якої заслухає публічні презентації проектів програм розвитку закладу культури на один і п\’ять років. З відомостями про матеріально-технічну базу та фінансову звітність закладу культури, на посаду керівника якого проводиться конкурс, кандидати мали змогу ознайомитися на сайті міської ради.
Допоміжними критеріями під час голосування на користь кандидатів є:
• Післядипломна освіта у галузі управління.
• Ступінь MBA (Master of Business Administration), MPA (Master of Public Administration), MLA (Master of Liberal Arts), магістра бізнес-адміністрування чи магістра державного управління.
• Науковий ступінь доктора філософії (кандидата наук) чи доктора наук.
• Досвід роботи на керівних посадах в українських/міжнародних компаніях, установах, програмах, проектах у сфері культури.
• Володіння офіційними мовами Європейського Союзу.
• Досвід розроблення і реалізації інвестиційних та інноваційних проектів.
• Схвальні відгуки в українських та іноземних галузевих засобах масової інформації.
• Бездоганна ділова репутація.
Переможець конкурсу призначається на посаду керівника комунального закладу культури шляхом укладення з ним контракту строком на п\’ять років.

peredplata