На Буковині прикордонники затримали контрафактний спирт, сигарети та трактор

Співробітники Держприкордонслужби у тісній взаємодії з правоохоронними органами як України, так і суміжних країн продовжують вживати та посилювати заходи щодо недопущення протиправної діяльності на державному кордоні. В тому числі активні дії реалізовуються на Буковині.

У результаті оперативного обміну інформацією між прикордонниками Чернівецького загону та румунською поліцією учора було упереджено чергові спроби переміщення контрабанди по обидві сторони кордону. Так, в рамках взаємодії охоронцям кордону вдалося виявити понад 20 пакунків тютюнової продукції. На даний момент тривають заходи щодо пошуку осіб, які намагались переправити сигарети. У зв’язку з тим, що під час втечі невідомі скоріш за все потрапили на територію Румунії, українською стороною було поінформовано про даний випадок прикордонну поліцію цієї країни, яка проводить заходи щодо пошуку ймовірних порушників.

Ще одній спробі незаконного переправлення товарів через кордон того ж дня запобігли прикордонники відділу «Подвір ’ ївка» цього ж загону, але уже на українсько-молдовській ділянці кордону. Поблизу держрубежу було виявлено три автомобілі, два з яких перебували на українській стороні. Помітивши прикордонників, водії транспортних засобів вдалися до втечі, при цьому скерувавши автівки в бік наряду, через що виникла загроза життю та здоров ’ ю охоронців кордону. У зв ’ язку з цим було здійснено попереджувальний постріл з автоматичної зброї вгору. Наразі тривають заходи з пошуку зловмисників, як з української, так і з молдовської сторони. Поблизу місця виявлення автомобілів прикордонники знайшли дошку та 2 каністри, об’ємом 20 та 25 л з прозорою рідиною та характерним запахом спирту, що свідчить про незаконну спробу переправи спирту з Молдови в Україну.

Крім того прикордонники завадили спробі порушення державного українсько-молдовського кордону. Оперативниками Західного регіонального управління Держприкордонслужби виявили трактор «Білорус» із водієм, який незаконно перетнув українсько-молдовський кордон. Чітких пояснень щодо мети перетину кордону у невстановленому місці водій не надав.

На нього складено адміністративно-процесуальні документи, за незаконний перетин кордону чоловіку загрожує чималий штраф.

peredplata