Делегація УПЦ привезе з Афона ікону \”Благословення Святої Гори Афон\”, написану для України

Делегація УПЦ привезе з Афона ікону "Благословення Святої Гори Афон", написану для УкраїниКартина \”Ксілургу. Проводи преп. Антонія на Русь \”. В. І. Нестеренко.

Офіційна делегація Української Православної Церкви на чолі з Предстоятелем Блаженнішим митрополитом Онуфрієм сьогодні, 21 липня, вирушила на Святу Гору Афон.

Як розповів керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич), візит делегації на Афон приурочений до святкування 1000-річчя давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон, повідомляє Центр інформації УПЦ.
«На Афоні буде освячено храм на честь преподобного Антонія Печерського в скиту Ксілургу Пантелеймонівському монастирі. Це найдавніше місце, де жили монахи Київської Русі. Найімовірніше, преподобний Антоній саме там і трудився. У Києві він побудував Успенський собор, а в Ксілургу був Успенський храм. Вчені та історики стверджують, що існує такий зв\’язок », – розповів митрополит Антоній.

Також керуючий справами УПЦ повідомив про те, що на Афоні буде освячена ікона, яка написана на честь 1000-річчя давньоруського чернецтва на Святій Горі.

«Ікона« Благословення Святої Гори Афон »написана для України. У центрі ікони – зображення Афонської Божої Матері. Також зображені подвижники благочестя з України, які багато років трудилися на Афоні і були прославлені в лику святих. На іконі зображений Пантелеїмонів монастир на Святій Горі, скит Ксілургу і Києво-Печерська лавра. В ікону будуть вкладені частинки мощей святих », – розповів митрополит Антоній.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, вранці, 24 липня, офіційна делегація УПЦ доставить ікону в столицю України, щоб тисячі віруючих змогли вклонитися святині. Урочиста зустріч ікони відбудеться в Києво-Печерській лаврі близько 08.30. Після чого на площі перед Успенським собором буде звершено Божественну літургію.

peredplata