На пенсіонерів очікують зміни в нарахуванні пенсій

Пенсійний фонд України затвердив новий показник середньої зарплати на одну застраховану особу у розмірі 4370,92 грн, який стане орієнтиром для розрахунку розміру пенсії. Нова затверджена сума є на 341,03 грн більше ніж у квітні 2016 року. Про це повідомляє Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України.

«Затверджено показник середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу у сумі 4370 гривень 92 копійки, який буде застосовуватись при визначенні коефіцієнта заробітної плати за травень 2016 року при призначенні пенсій відповідно до Закону України \”Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», – йдеться у повідомленні Пенсійного фонду.

За словами керівника Вінницького пенсійного фонду Олени Корчака, щоб отримувати мінімальну пенсію, українці в травні мали б отримувати зарплату на рівні 4370 гривень, адже, як відомо, пенсію нараховують за формулою співвідношення середньої зарплати людини за останні 3 роки до середньої зарплати по Україні. Якщо поділити ці суми, вийде показник, який враховуватимуть під час нарахування пенсії. Аби отримати мінімальну пенсію, людина мала б отримувати в травні зарплатню на рівні 4370 гривень.

peredplata