Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян не спалювати стерню

Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян не спалювати стерню

За останні вихідні у Чернівецькій області сталося 6 пожеж через загорання стерні та 2 випадки загорання пшениці на корені. Основною причиною виникнення таких пожеж є «людський фактор». Запалюючи стерню, люди не замислюються про те, що безконтрольне випалювання стерні може призвести до значних матеріальних збитків, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади та спричинити травмування і навіть загибель людей. Про це повівдомляє Прес-служба УДСНС України у Чернівецької області.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до мешканців краю: пам’ятайте про важливість дотримання правил пожежної безпеки. Перш за все, категорично забороняється спалювати стерню та жнивні залишки на місці збору врожаю та на близькій відстані до них і розводити багаття неподалік, оскільки через вітер та спекотну погоду пожежа швидко поширюється та за короткий проміжок часу охоплює значну площу. Для виникнення таких пожеж достатньо необережного поводження з вогнем чи необережно кинутого недопалку чи сірника.

Окремо звертаємося до громадян, керівників сільгосппідприємств та фермерів: дотримуйтесь вимог правил пожежної безпеки під час збирання врожаю. Поля повинні бути обкошені та оборані смугою шириною не менше 4 м. Для зменшення ризику виникнення пожеж на полях потрібно встановити знаки або попереджувальні таблички, які повідомляють про заборону куріння та розпалювання багаття. Уся зернозбиральна техніка повинна бути технічно справною, обладнана іскрогасниками та справними первинними засобами пожежогасіння.

Джерело:Прес-служба УДСНС України у Чернівецької області

peredplata