Залучення перекладачів для забезпечення надання безоплатної вторинної правової допомоги на Буковині

Залучення перекладачів для забезпечення надання безоплатної вторинної правової допомоги на Буковині

Щоб забезпечити доступну та якісну безоплатну вторинну правову допомогу усім суб’єктам права, Кабмін затвердив постанову «Деякі питання залучення перекладачів (сурдоперекладачів) для забезпечення надання безоплатної вторинної правової допомоги» від 24.06.2016 р. № 401.

Нею визначено, що у разі, коли суб’єкти, що потребують допомоги, не володіють державною мовою та/або є глухими, німими або глухонімими, центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги можуть залучати перекладачів (сурдоперекладачів) для забезпечення надання безоплатної вторинної правової допомоги на підставі укладених з ними договорів про надання відповідних послуг згідно з вимогами цивільного законодавства. Оплата послуг залучених перекладачів/сурдоперекладачів здійс¬нюється за рахунок бюджетних коштів.

В. о. начальника відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Зоя ФЕДИК.

peredplata