Неспокійні вихідні на українсько-румунському кордоні

Цими вихідними через українсько-румунський кордон у кількох випадках намагалися незаконно переправити сигарети та спробували ввезти коштовну автівку за підробленими документами. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

Неспокійні вихідні на українсько-румунському кордоні

Так, у суботу ввечері в пункті пропуску «Порубне» було виявлено легковий автомобіль «Фольксваген Пассат», яким у кількох схованках намагалися переправити до Румунії майже півтори тисячі пачок сигарет марок «ROTHMANS» та «KENT HD». Тютюнові вироби було виявлено спільною оглядовою групою з числа прикордонників та співробітників митниці. Разом із вилученими сигаретами 27-річний буковинець, який був за кермом автомобіля, позбувся і транспортного засобу.

Трохи пізніше, в тому ж пункті пропуску «Порубне» до України намагались увезти коштовну іномарку за підробленими документами. Під час проходження прикордонно-митних процедур у правоохоронців виникла підозра щодо дійсності наданих водієм позашляховика «БМВ» документів. А саме, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, ймовірно, було підробленим. На місце події викликано представників Національної поліції. Долю 49-річного громадянина Румунії, який керував автомобілем, буде вирішувати український суд.

А наступного дня ще двоє «горе-бізнесменів» спробували заробити, переправляючи незаконно сигарети до сусідньої Румунії. 41-річний мешканець Вінниці через таку спробу приховати від прикордонно-митного контролю в пункті пропуску «Порубне» 290 пачок сигарет різних марок позбувся мікроавтобуса «Мерседес Віто», який було оцінено у 120 тисяч гривень. В іншому випадку виявити приховані тютюнові вироби правоохоронцям допоміг службовий собака «Тамерлан». 28-річний буковинець, який керував вантажним автомобілем «Рено», заховав під сидінням тисячу пачок сигарет. Проте, під час огляду транспортного засобу, собака подав сигнал прикордонникам, які і виявили заховані тютюнові вироби. На затриманих громадян було складено протокол про порушення митних правил.

Також учора прикордонниками відділу «Селятин» було упереджено спробу незаконної переправи до Румунії 11 ящиків сигарет. Під час патрулювання території, прикордонний наряд виявив схованку із упакованими та підготовленими до незаконної переправи тютюновими виробами марки «Марбле». Наразі проводяться заходи із пошуку ймовірних власників покинутого товару. Виявлені сигарети після повного перерахунку будуть передані представникам ДФС у Чернівецькій області.

peredplata