На Буковині від початку року рейдові бригади лісівників виявили 67 самовільних рубок

На Буковині від початку року рейдові бригади лісівників виявили 67 самовільних рубокПротягом 7 місяців 2016 року працівниками лісогосподарських підприємств Чернівецького обласного управління лісомисливського господарства виявлено 67 випадків порушень вимог лісового законодавства в частині самовільних рубок дерев.

Лісопорушниками незаконно зрубано деревини в об’ємі 186 м.куб. Розмір шкоди, заподіяної лісу, становить 1010,8 тис.грн.

З метою вчасного виявлення, притягнення до відповідальності та встановлення осіб, до правоохоронних органів передано 39 справ про лісопорушення, загальною кубатурою 154 м.куб деревини. У 16 випадках лісопорушниками добровільно відшкодовано збитки заподіяні лісу в сумі 42,8 тис.грн.

Державною лісовою охороною постійно вживаються відповідні заходи щодо вчасного виявлення та попередження скоєння самовільних рубок дерев та інших порушень лісового та природоохоронного законодавства.

На виконання наказу Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства всіма лісогосподарськими підприємствами створені мобільні рейдові бригади, які у будні, вихідні дні, та в нічний час проводять патрулювання територій держлісфонду.

peredplata