Митний брокер підбурював громадянина дати хабар митникам

Першотравневий суд м. Чернівці визнав винним митного брокера у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.27, ч.3 ст.15, ч.1. ст.369 КК України (підбурювання та замах на надання неправомірної вигоди службовій особі) та призначив покарання у виді штрафу в сумі 10 200 грн.

У березні 2016 року житель м. Чернівці звернувся до митного брокера з приводу розмитнення автомобілів, які він мав намір завезти на територію України.
Брокер повідомив, що, в силу своїх дружніх стосунків з працівниками Чернівецької митниці ДФС, може прискорити митне оформлення вказаних транспортних засобів та зменшити ціну митного збору, якщо за кожен автомобіль чернівчанин надасть 150 доларів США неправомірної вигоди для митників.

18.03.2016 брокер одержав раніше обумовлену суму за розмитнення першого автомобіля, а 01.07.2016 правоохоронці задокументували факт отримання 150 доларів США неправомірної вигоди за другий транспортний засіб.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав та уклав угоду з прокурором про визнання винуватості – gрес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata