У зоні АТО загинув ще один буковинець. У свій день народження

У зоні АТО загинув ще один буковинець. У свій день народження

З Донеччини знову надійшла трагічна звістка – при виконанні бойового завдання у районі міста Авдіївка Донецької області під час мінометного обстрілу 17 серпня 2016 року в день свого народження загинув наш земляк, військовий-артилерист молодший сержант Сергій КОВАЛЬЧУК.

Сергій – мешканець смт Кельменці, захищав східні рубежі держави від російської агресії. Був мобілізований, після завершення служби 27 січня 2015 року уклав контракт. Проходив службу в складі 81-ої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України.

Він потрапив під артобстріл у районі міста Авдіївка Донецької області. Отримав політравми, несумісні із життям. Саме в той день Сергію Ковальчуку виповнилося 43.

Кельменчанин Сергій Ковальчук – багатодітний батько, виховував чотирьох дітей. На війну пішов добровольцем. До того працював газозварювальником у місцевого приватного підприємця.

Додому тіло Сергія привезли його побратими. Вони розповідають, що він не любив виділятися і просто робив свою справу.
«Сергія скоро мали міняти, він мав йти на ротацію. Будував плани на майбутнє…», – розповідає побратим Володимир.

«Він міг би залишитися у запасному районі, але тричі відмовлявся. Поїхав в Авдіївку у промзону. Був мінометний обстріл – 122-й. Осколки потрапили в нього, ще й зачепило колону, колона впала, разом з нею плити – Сергія придавило… Так він загинув… Сергій був чесним, порядним, добросовісним, користувався великим авторитетом серед особового складу, міг зробити добру військову кар`єру. Шкода, що його вже нема з нами… Сергієм може пишатися не тільки Кельменецький район, Буковина, а й вся Україна. Він – справжній Герой», – сказав головний сержант 5-ї БТГ 81-ї ДШБ, прапорщик Володимир Ткач.

«Сергій був дуже доброю, чуйною, толерантною людиною, добрим сім`янином. Коли прийшла повістка, не ухилявся, а сказав : «Хто як не я? Хто поїде захищати Україну?», – згадує сусідка загиблого Сергія Ольга Мельник.

У загиблого бійця залишились мати, дружина та четверо дітей – 3 доньки та син. Найстаршій доньці 18 років, наймолодшій – 8.

Поховали Героя в суботу, 20 серпня, на кладовищі у Кельменцях.

За словами в.о. військового комісара Кельменецького району Олександра Товстого, від початку війни на Сході це вже 7-й загиблий з Кельменецького району.

«Сергій був дуже хорошою людиною, зразковим сім`янином. Як батько 4-х дітей, міг бути звільнений від служби. Але вважав захист Батьківщини своїм обов`язком і пішов на війну добровольцем. Ми усіляко будемо підтримувати родину загиблого Героя», – сказав Кельменецький селищний голова Сергій Буняк.

\”Його смерть – непоправна втрата для родини та друзів, всієї громади Кельменеччини. Нехай Господь дасть сили перенести важку втрату всім, хто знав Сергія Ковальчука. Вічна пам`ять та Царство Небесне!\” – йдеться у повідомленні прес-служби Чернівецької ОДА.

Вічна слава Героям!

peredplata