До річниці Незалежності чернівчани сплатили до казни понад 40 млн. грн. патріотичного податку

Цього року мешканці столиці Буковини сплатили 40,5 млн. грн. військового збору. Загалом із початку введення військового збору містяни поповнили ним держскарбницю на 109,0 млн. грн. Таким чином, кожен чернівчанин, який отримав легальні доходи, долучився до фінансової підтримки українського війська.

Чернівецька ОДПІ нагадує, що дію військового збору продовжено на 2016 рік. Крім того, Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» уточнено, що об’єктом оподаткування військовим збором є усі доходи, визначені ст.163 Податкового кодексу України.

Нарахування, утримання тa сплата військового збору дo бюджету здійснюється у поpядку, встановленому cт. 168 Кодексу зa ставкою 1,5 відсоткa вiд об’єктa оподаткування.

Цього року доходи фізичних осіб теж оподатковуються військовим збором. Ставка військового збору залишається незмінною – 1,5 відсотка від суми отриманого доходу.

Звертаємо увагу, що у 2016-му році лише платники єдиного податку не сплачують військовий збір, решта податкових агентів є платниками військового збору. Окрім того, усі доходи громадян, з яких сплачується податок на доходи фізосіб, підлягають оподаткуванню військовим збором.

За порушення правил нарахування, утримання та сплати податків у джерела виплати передбачено накладення штрафу у розмірі від 25 вiдсотків до 75 відсотків суми податку, щo підлягає нарахуванню тa/або сплаті дo бюджету.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata