Влада обіцяє дітям гаряче харчування

В другому півріччі минулого року всіма видами харчування у загальноосвітніх навчальних закладах області було охоплено 93,4 тис., або 95%, учнів Буковини. Гаряче харчування отримують 89,4 тис. учнів, із них учні 1-4 класів – 100%, натомість серед старшокласників – 75,3%. Добре організовано гаряче харчування дітей в школах Путильського, Сторожинецького і Герцаївського районів.

В 11 навчальних закладах – по три в Сторожинецькому і Хотинському, по два у Вижницькому і Глибоцькому, і один в Герцаївському районах – працюють лише шкільні буфети.

Голова облдержадміністрації звернув увагу учасників зборів на необхідність дотримання натуральних норм харчування школярів, оскільки цей показник по області складає 89%.

Лише в навчальних закладах Герцаївського, Кельменецького, Кіцманського, Сторожинецького, Хотинського районів та міста Чернівці він відповідає встановленим нормам.

Не приведені у відповідність до вимог показники натуральних норм харчування в Новоселицькому, Вижницькому, Путильському районах та місті Новодністровськ. Також, за словами керівника крайової виконавчої влади, потребує поліпшення організації харчування вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, зокрема, збільшення розміру добових під час поїздок юних спортсменів на обласні та всеукраїнські змагання.

Михайло Папієв зобов’язав голів райдержадміністрацій та рекомендував виконавчим комітетам Чернівецької і Новодністровської міських рад внести зміни у місцевих бюджетах і збільшити фінансування на безкоштовне гаряче харчування учнів початкових класів та пільгових категорій відповідно до нормативних документів, придбати необхідне технологічне і холодильне обладнання, при визначенні постачальників харчових продуктів і сировини надавати перевагу виробникам з прямими поставками, а також вирішити питання кадрового забезпечення загальноосвітніх закладів медичними працівниками для здійснення контролю за організацією харчування та санітарно-гігієнічним станом навчальних закладів, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata