У Чернівцях на проспекті Незалежності водій збив велосипедиста на пішохідному переході. ОНОВЛЕНО

Вчора, 8 вересня, на проспекті Незалежності, на пішохідному переході біля будинків №№125 та127 28-річний водій іномарки\”OPEL Astra» здійснив наїзд на 29-річного чернівчанина. За словами очевидців події, той переводив велосипед на протилежний бік проспекту.

Люди кажуть, що удар був дуже сильним. Чоловіка підкинуло вгору, а автомобіль при цьому на шаленій швидкості зніс кілька метрів огорожі, що розділяє проспект посередині, та вилетів на зустрічну смугу. За словами тих же очевидців, зачепив маршрутний автобус №39.

У постраждалого чоловіка була сильно розбита голова і він тяжко дихав… Коли «Швидка допомога» забрала потерпілого, він був живим. Наразі ж стало відомо, що під час надання медичної допомоги молодий чоловік помер.

Водія автомобіля затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання, повідомляє сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.у лікарні він помер.

Що стало причиною біди, наразі невідомо. Поліцейські припускають, що аварія сталась внаслідок перевищення швидкості. Ймовірно, замість гальм водій якоїсь миті розгубився та натиснув на «газ». А може, у автівки відмовили гальма…

За словами свідків, котрі бачили водія горезвісного «Опеля», ознак сп’яніння у нього не спостерігалось, з місця пригоди не втікав і, попри вочевидь пережитий страшенний шок, співпрацював з правоохоронцями. Люди молили Бога, аби потерпілий чоловік вижив. На жаль, сталося інакше.

До слова, перехід, про який йдеться, завжди був дуже небезпечним. Раніше міліціонерів побачити там можна не часто. Хіба що подеколи проїжджають автівками, і тоді, звісно, водії їдуть спокійніше. Дуже багато було тут ДТП у 90-і роки. Потім впродовж тривалого часу наступив спокій. А останніми приблизно десь двома-трьома роками мешканці прилягаючих будинків на цьому переході постійно чують скрегіт гальм. Недавно, до прикладу, молода дівчина з дитиною у візочку ледь встигла дійти середини переходу. Вона, як і багато інших пішоходів, «народилася в сорочці». А вчорашньому велосипедисту не пощастило… Скільки ще треба трагедій, аби влада щось врешті вирішила з цим переходом? Статистики не видно? Скільки треба ще смертей пішоходів і скалічених доль водіїв?!

peredplata