ДФС Буковини : Оновлено довідники податкових пільг станом на 01.10.16 року

Головне управління ДФС у Чернівецькій області звертає увагу платників податку, що Державна фіскальна служба затвердила Довідник пільг, наданих чинним законодавством по сплаті податків, зборів, інших обов`язкових платежів, станом на 01.10.16 р., а саме:

– Довідник № 80/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету;

– Довідник № 80/2 інших податкових пільг.

Ознайомитись з довідниками пільг можна на офіційному порталі Державної фіскальної служби України в розділі «Довідники» за посиланням : http://sfs.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/dovidniki-/54005.html

Нагадаємо, що відповідно до п. 30.6 ст. 30 Податкового кодексу суми податку та збору, не сплачені суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, обліковуються таким суб’єктом – платником податків. Облік зазначених коштів ведеться в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2010 № 1233 затверджено Порядок обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг (далі – Порядок) та Звіт про суми податкових пільг (далі – Звіт).

Звіт подається суб’єктом господарювання за три, шість, дев’ять і дванадцять календарних місяців за місцем його реєстрації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду. У разі коли суб’єкт господарювання пільгами не користується, звіт не подається. (п. 3 Порядку).

При заповненні Звіту про суми податкових пільг за ІІІ квартал 2016 року (останній строк подання звіту – 9 листопада 2016 року) слід користуватися зазначеними довідниками.

peredplata