У разі загибелі або поранення журналіста буде виплачуватись одноразова допомога

Уряд прийняв постанову від 02.11.16 р. № 776 \”Про затвердження Порядку виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або поранення (контузії, травми або каліцтва) журналіста під час виконання ним професійних обов’язків\”.
Передбачено, що у разі загибелі (смерті) журналіста під час виконання ним професійних обов\’язків, членам сім\’ї загиблого (померлого), а в разі відсутності сім\’ї – його батькам та утриманцям з державного бюджету виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 100 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб на час виплати цієї суми.
У разі поранення (контузії, травми або каліцтва), заподіяного журналісту – йому виплачується з державного бюджету одноразова грошова допомога в розмірі до 50 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб на час виплати цієї суми.

Людмила ПИЛИПІВ
провідний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області

peredplata