Інновації у сфері виробництва телевізорів

Інновації у сфері виробництва телевізорівЗавдяки активному впровадженню інноваційних технологій вже можна такі 3d-телевізори купити, які будуть підтримувати функцію тривимірного перегляду відео без використання спеціальних очков.Компания Toshiba на початку цього року випустила на ринок нову багатообіцяючу модель.Однако попитом вона не користується.

Продажі \”безокулярної\” моделі Glasses-less 3D Regza GL1 Series склали лише 50% від очікуваних. Якщо говорити в цифрах, то все компанія продала 500 20-дюймових пристроїв і кілька 12-дюймових. У нас в країні подібний плазмовий телевізор купити поки що складно.

Інноваційні ідеї надходять також з боку LG Electronics. Начебто надихнувшись вчинком VIZIO, компанія вирішила висловити своє обурення безумовним домінуванням в області тривимірних технологій ActiveShuttertechnology. Так, керівництво фірми анонсував появу нового напряму в способах перегляду 3DS на телеекранах, яке передбачає використання спеціальних поляризаторів. Для подібних заяв було вагома підстава. Мова йде про запатентованої компанією LG технології – \”film-typepatternedretarder\” (FPR). Представники виробника оголосили про початок поставок телевізорів, виконаних за новою технологією із застосуванням пасивних очок замість використовуваних іншими брендами активних. Модель назвали LW5700. LCD дисплей пристрою виконаний із застосуванням FPR. Особливістю екрану є те, що він покритий спеціальною плівкою, завдяки якій можна використовувати пасивні окуляри, коштують набагато дешевше активних. Також новинка підтримує DLNA і Wi-Fi. Виробник передбачає, що на такі телевізори ціни будуть нижче, ніж на звичні 3D-пристрої, а попит при цьому вище.

Компанію Samsung ні скільки не збентежив вихід інноваційної новинки. Вони, як і раніше, планують застосовувати регулюючі окуляри. У відповідь на наполегливі запитання журналістів президент компанії сказав, що в майбутньому можливе застосування нових методик, в тому числі і FPR, якщо попит на ці телевізори буде високим. На сьогоднішній момент для компанії це не актуально.

Sony в нинішньому році представила шість 3D HDTV. У всіх моделях встановлено новий відеопроцесор X-Reality PRO. Дана лінійка одержала назву Cinematic. Всі моделі, що входять в її склад, були розділені за трьома серіями: HX920, HX820 і HX720. Всі вони відносяться до категорії Smart TV. Моделі HX920 мають розмір 46 і 55 дюймів, оснащені LED-підсвіткою, системою локального затемнення. У них підтримується технологія MotionFlow XR 960 і Wi-Fi. У серії HX820 представлені 3D-моделі з аналогічним розмірами моніторів. Різниця полягає в тому, що вони оснащені технологією MotionFlow XR 480. Остання серія HX720 виконана на основі рідкокристалічної панелі DeepBlack з бічної світлодіодним підсвічуванням. Ці пристрої також підтримують технологію MotionFlow XR 480.
2011 рік багатий новинками в області телевізійної техніки.
Джерело Інтернет-магазин АЛЛО

peredplata