Якщо президент не боїться власного народу, то має визначити закон про імпічмент як невідкладний – Арсеній Яценюк

Опозиція вимагає негайно припинити політичні переслідування в країні – як лідерів опозиції, так і представників опозиційних сил на місцях. Про це заявив лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк із парламентської трибуни у вівторок, 7 лютого.

«Опозиція вимагає розгляду і прийняття всіх законопроектів, які стосуються зупинки політичних переслідувань у країні. Ми вимагаємо звільнити Юлію Тимошенко і Юрія Луценка. Ми вимагаємо дати їм можливість брати участь у виборчій кампанії», – наголосив лідер «Фронту Змін».

Арсеній Яценюк повідомив, що в Одесі розпочалися арешти, пов\’язані зі справою одеського заводу «Стальканат-Сілур». «Сьогодні вночі арештували колишнього директора заводу «Стальканат-Сілур» і власника приміщення, де знаходиться канал «Нова Одеса». Ми вимагаємо зупинити політичні переслідування в регіонах», – підкреслив він.

Лідер «Фронту Змін» наголосив також, що Об\’єднана опозиція прийняла рішення внести до порядку денного парламентської сесії питання про розгляд закону України про порядок імпічменту президента України. «Якщо президент Янукович не боїться парламенту і не боїться власного народу, то він повинен сам визначити цей законопроект як невідкладний і внести його до парламенту», – додав він.

Те, яким чином сьогодні парламент прийняв президента, переконаний Арсеній Яценюк, має стати чітким сигналом для влади – вони мають зрозуміти, що «живуть в паралельній реальності з Україною та українцями».

«Реальність українців – це закриті школи. Вони минулого року закрили 112 шкіл. Загальна вартість їх утримання становить 87 млн грн. При цьому вертолітний майданчик, зроблений для гелікоптера президента в Каневі, коштує 84 млн грн. Реальність українців – це закриті лікарні, це підвищений пенсійний вік, високі тарифи, низька заробітна плата, безробіття і це дійсно злодійська й злочинна влада», – наголосив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що прийом, який отримав сьогодні в парламенті президент, «вже навіть не червона лінія, це – вимога»: «Це вимога до влади, до президента Януковича – «схаменіться і спам\’ятайтесь». Погляньте, до чого ви довели країну. За останні два роки державний борг країни зріс до $60 млрд. Ви додатково за два роки набрали $15 млрд. Значна частина цих коштів пішли на ваші рахунки, але за це треба буде відповідати. І цей час настане».

Довідково: У понеділок, 7 лютого, близько 23.00 в Одесі було затримано Леоніда Шемякіна, колишнього генерального директора ПрАТ «Виробниче об\’єднання «Стальканат-Сілур», та Івана Негоду, голову обласної споживчої спілки, в якої орендує приміщення опозиційний канал «Нова Одеса». Це є продовженням справи з захоплення ПрАТ «Виробниче об\’єднання «Стальканат-Сілур», головним акціонером якого є голова Одеського обласного «Фронту Змін» Володимир Немировський. 30 січня відбулася спроба захоплення ПрАТ. В адміністративну будівлю заводу намагалися проникнути співробітники спецпідрозділу «Сокіл» та УБОЗу обласного ГУ МВС. У четвер, 2 лютого відбувся штурм опозиційного телеканалу «Нова Одеса», що входить до медіахолдингу Володимира Немировського.

peredplata