На Буковині обговорили питання пенсійного забезпечення військовослужбовців

Питання щодо особливостей пенсійного забезпечення військовослужбовців, які брали (беруть) участь в антитерористичній операції та членів сімей загиблих обговорили під час «круглого столу» за участі начальника управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Головного управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області Людмили Троцюк, керівника Центру допомоги учасникам АТО та членам їх родин Валерія Красняна, представника Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції у Чернівецькій області Ярослава Нагорняка та представників громадськості – повідомляє Прес-служба Головного управління пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

На Буковині обговорили питання пенсійного забезпечення військовослужбовців

– З початку проведення бойових дій на сьогодні 89 особам – колишнім військовослужбовцям Збройних Сил України, органів внутрішніх справ, Держприкордонслужби України – призначено пенсії по інвалідності. 145 членам сімей 59 загиблих призначено пенсії у разі втрати годувальника, середній розмір якої становить 2901,03 грн., – повідомила начальник управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Людмила Троцюк.

Під час засідання «круглого столу» обговорили питання щодо умов призначення пенсії по інвалідності, у разі втрати годувальника.

Під кінець зустрічі окреслили шляхи подальшої співпраці органів Пенсійного фонду області з громадськими організаціями що опікуються учасниками АТО та їхніми сім’ями. У ході спілкування присутнім роздали тематичні буклети з контактними телефонами «гарячих» ліній та адресами Скайп-зв’язку територіальних управлінь Фонду області.

peredplata