Студенти Чернівецького коледжу дизайну та економіки відвідали податкову

Традиційно, під час Всеукраїнського тижня права, для школярів та студентів представники фіскального відомства Чернівців проводять тематичні лекції та Дні відкритих дверей. Нещодавно фахівці Чернівецької ОДПІ радо зустріли студентів другого курсу Чернівецького коледжу дизайну та економіки.
Як зазначив начальник Чернівецької ОДПІ Микола Загарюк, успіх у формуванні правової держави та становлення громадянського суспільства залежить не лише від розвитку економіки, удосконалення законодавства та модернізації правових відносин, але й від готовності кожного із нас жити у нових економічних та соціально-політичних умовах. Досягнути цього можливо лише підвищуючи громадянську освіту, шляхом виховання податкової культури у підростаючого покоління та того рівня відповідальності перед державою, який повинні забезпечити майбутні платники податків.
Начальник відділу організації роботи Наталія Бальон провела для студентів цікаву екскурсію будівлею інспекції розповіла про, сутність сучасних податків та про відповідальну роботу податківців. Студенти дізнались про сучасні нововведення, про створення електронних сервісів, які значно полегшують роботу суб’єктів господарювання.
Податківці розповіли, що податкове законодавство, крім обов’язку сплати податків, передбачає реалізацію права платників податку на податкову знижку, що є важливим для тих студентів, які навчаються на комерційній основі.
Надзвичайно цікавими для молоді стали електронні сервіси, які пропонує фіскальне відомство, щоб полегшити заповнення і подання звітності, співпрацю з партнерами, допомагають ознайомитись із нормами податкового законодавства, попередити корупційні прояви.
Викладач коледжу вирішила на собі випробувати простоту електронних сервісів та одразу під час екскурсії безкоштовно оформила ключ електронного цифрового підпису.
Проведення подібних заходів надає молодим людям змогу вже у юному віці мати уявлення про функціонування податкової системи та економіки країни вцілому. Цим самим податківці сприяють вихованню сумлінних та обізнаних платників податків.
Студенти Чернівецького коледжу дизайну та економіки відвідали податкову

peredplata