Платники можуть долучитись до модернізації «Електронного кабінету»

На офіційному веб-порталі ДФС України розміщено чимало електронних сервісів, які в першу чергу створено для економії часу та коштів платників та зниження корупційних ризиків завдяки уникненню безпосереднього спілкування з працівниками контролюючих органів.

Чернівецька ОДПІ пропонує скористатися сервісом \”Електронний кабінет платника податків\”, який у цьому році модернізовано, та який надає можливість кожному платнику взяти участь у його тестуванні шляхом надсилання на електронну адресу: infozvit@sfs.gov.ua пропозиції щодо його роботи та наповнення сервісу новими функціональними можливостями.

Вхід до оновленого кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС (www.sfs.gov.ua).
Відтепер модернізований сервіс включає дві функціональні частини: відкриту (загальнодоступну без використання електронного цифрового підпису) та приватну (особистий кабінет).

Робота з електронним сервісом у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису. У приватній частині після ідентифікації особи надається можливість:

– скористатися індивідуальним податковим календарем;
– переглянути та перевірити свої облікові дані;
– створити запит для отримання інформації;
– подати реєстраційну заяву платника податку на додану вартість (ПДВ), заяву про анулювання реєстрації платника ПДВ, заяву про видачу довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів;
– переглянути стан розрахунків з бюджетом;
– зареєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних;
– скористатися сервісами системи \”Електронного адміністрування ПДВ\” (для платників ПДВ);
– отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді;
– здійснювати листування з органами ДФС, тощо.

Фізичним особам після ідентифікації також надано можливість за допомогою платіжної системи сплатити податки, збори, платежі (особистий кабінет – \”Стан розрахунків з бюджетом\”).

Наразі ДФС України продовжуються роботи щодо подальшого удосконалення та доопрацювання сервісу „Електронний кабінет платника податків” в частині розширення його функціоналу. На головній сторінці сервісу надано можливість більш детально дізнатись про новини щодо його оновлених функціональних можливостей, ознайомиться з інструкцією користувача та переглянути відеоінструкцію.

peredplata