Оголошується перший Міжнародний українсько-литовський конкурс “Дружать діти на планеті”

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України спільно з Литовською громадською організацією “Від серця до серця” підтримали ініціативу Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Серце до серця” щодо організації та проведення у 2012 році першого Міжнародного українсько-литовського конкурсу плакатів, малюнків та фотографій “Дружать діти на планеті”. Основні завдання конкурсу – формування у молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному та культурному житті країни та на міжнародному рівні, а також підвищення значущості ідеї єдності дружніх країн в очах молодих учасників.

Взяти участь у конкурсі зможуть вихованці центрів позашкільної освіти, учні загальноосвітніх навчальних закладів, а також діти-вихованці шкіл-інтернатів України та Литовської Республіки. Конкурс проходитиме у два етапи, – перший тур проводитимуть освітні установи з 5 до 18 квітня, другий – комітет, який буде сформований організаторами конкурсу. Конкурс “Дружать діти на планеті” проводитиметься у трьох номінаціях – “Дружба наших країн”, “Я і моє здоров’я”, “Я і моя безпека” та у двох вікових категоріях – 10-14 років та 15- 20 років.
У травні цього року конкурсна комісія підіб’є підсумки – автори кращих робіт будуть нагороджені дипломами та цінними призами, а їхні роботи розмішені на міжнародній виставці дитячих робіт. Крім того, переможці отримають запрошення на фестиваль-конкурс “Молодь обирає здоров’я” в Одесі на базі дитячого центру “Молода гвардія”, а також зможуть взяти участь у поїздці до Литовської Республіки в рамках культурного обміну.

peredplata