У Чернівцях будується новий стадіон

У Чернівцях будується новий стадіонУ Чернівцях вулиця Головній, 265 розпочинаються підготовчі роботи до будівництва футбольного стадіону.

Поки що навколо майбутнього стадіону зрізують дерева та інші зелені насадження. А як тільки потеплішає, почнеться і саме будівництво, кажуть в департаменті містобудівного комплексу міськради.

– Коли земля розм\’якне, почнеться будівництво підпірних стінок і вирівнювання грунту, – каже Василина Маковійчук, перший заступник директора департаменту містобудівного комплексу. – У червні плануємо відкрити стадіон. Думаю, це реально, обсяг робіт це дозволяє. Поки що виділено близько половини коштів. Загальний кошторис будівництва складає більше 19,5 мільйонів гривень. З них близько 9 мільйонів – кошти міського бюджету, решта – Федерації футболу України.

Нове футбольне поле займе близько 7 тисяч «квадратів», воно буде зі штучним покриттям, трибуною на 400 місць, електронним табло і адміністративною будівлею. Будівництво стадіону проводиться в рамках програми УЄФА «Хет Трик».

Капсулу під будівництво об\’єкту заклали в грудні минулого року.

Джерело: 0372

peredplata