Шедевр англійської письменниці на сцені Чернівецького театру

25-26 березня о 18:30 год. відбудеться прем’єра вистави «Слуги і сніг» А.Мердок.
П\’єса «Слуги і сніг» – шедевр англійської письменниці Айріс Мердок.

Режисер-постановник – нар. арт.України Людмила Скрипка (художній керівник Чернівецького театру ім. О.Кобилянської, автор численних вистав театру)

Художник-постановник – Наталія Тарасенко (художник Львівського національного театру ім.Марії Заньковецької, відома чернівецькому глядачеві за сценографією до вистав «Срібний павук», «Малюк», «Маестро і Кароліна», «Ти мій Бог» (переможець фестивалю «Золоті оплески Буковини»-2016)

Композитор – Володимир Шнайдер (головний диригент театру, композитор, автор музики до численних вистав театру)

Балетмейстер-постановник – Неля Зберя (балетмейстер Львівського театру для дітей та юнацтва, викладач ЛНУ ім.І.Франка).

П\’єса «Слуги і сніг» – шедевр англійської письменниці Айріс Мердок.
Головна сюжетна лінія вистави, як і у п`єсі, «крутиться» навколо маєтку, в якому помер господар. До цього маєтку приїжджає син загиблого Базиль зі своєю дружиною. Він давно не був у цьому будинку, на похорони батька також не приїхав, адже у них були складні стосунки. В маєтку залишилися тільки слуги, які працювали тут на батька головного героя і на його дідуся.

Базиль – сучасний молодий чоловік, який хоче змінити життя у цьому маєтку на краще. Та справа у тому, що слуги до змін ніяк не готові. Їх влаштовує те, що було при дідові та батькові, і їх не треба рухати. Намагання молодого господаря змінити щось на краще викликає у слуг колосальний супротив. Новий господар дізнається багато таємниць, які відбувалися колись у його сім`ї. Історія розкриватиметься настільки несподівано, що глядач кожну хвилину буде очікувати на щось надзвичайне та несподіване. Таємниці маєтку поступово розкриватимуться. У цій виставі закладений і детективний сюжет, і мелодраматичний.

Кримінальна драма, в якій є і злочин, і насильство, і любовні перипетії… Але це зовнішні події, а за ними, вірніше, в центрі всього, що відбувається – влада, її природа і вплив на всі сфери людського існування: влада і особистість, влада і свобода, влада і любов, влада і Бог …

peredplata