Деклараційна кампанія триває – чернівчани вже задекларували 36 мільйонів доходів

З 1 січня 2017 року стартувала кампанія минулорічних доходів громадян, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов\’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи та визначити податкові зобов\’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, або мають право подати декларації для отримання податкової знижки.

Як розповів заступник начальника Чернівецької ОДПІ Віктор Гетьман, цьогоріч кампанія декларування доходів завершиться 3 травня.

Станом на 9 березня 2017 року 509 чернівчан задекларували 36,0 млн. грн. доходів. Найбільш активними декларантами, традиційно, є спадкоємці. Так, з початку року 96 мешканців столиці Буковини задекларували 11,1 млн. грн. доходів, отриманих у вигляді спадку. Загалом їм нараховано 524,3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та військового збору, які вони мають сплатити до 1 серпня цього року – повідомляє Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.

За підсумками 2016-го року обов’язково подати річну декларацію про майновий стан і доходи мають громадяни, які отримували:
доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався, але не є звільненими від оподаткування;
– доходи від особи, яка не є податковим агентом, в тому числі:
– від здавання в оренду власного рухомого чи нерухомого майна;
– продажу (обміну) власного майна;
– продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо;
– спадщину (дарунок) від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;
– інвестиційні доходи, отримані від операцій з інвестиційними активами;
– іноземні доходи.

Декларацію про майновий стан і доходи за 2016 рік за вибором громадянина слід подати за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, поштою або засобами електронного зв’язку.

peredplata