На виконання вимог приписів інспекторів Держпраці працівникам області погашено понад 380 тисяч гривень заборгованості по заробітній платі

За результатами проведених головними державними інспекторами відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області перевірок та на виконання вимог виданих ними приписів упродовж січня – лютого нинішнього року працівникам підприємств, установ, організацій Буковини погашено заборгованість по заробітній платі у сумі 382, 7 тисячі гривень.
Заборгованість по заробітній платі погашено перед 187 працівникам, зокрема, Хотинського технікуму Подільського ДАТУ (понад 158 тисяч гривень), ПРАТ «Авіакомпанія «Буковина» (понад 160 тисяч гривень), КП «Новодністровський житловик» (понад 48 тисяч гривень).
У лютому 2017 року інспекторами відділу проведено дві перевірки, а саме: КП «Новодністровський житловик» та товариства з обмеженою відповідальністю «Захід-СГЕМ».
За результатами проведених перевірок складено акти, видано приписи на усунення виявлених порушень. Станом на день перевірки, заборгованість погашено на обох підприємствах.
Наразі питання дотримання трудового законодавстві у частині виплати заробітної плати, погашення заборгованості у разі, якщо така наявна, залишається одним із основних напрямів у проведенні фахівцями Управління інспекційної діяльності.
Водночас роботодавцям краю слід пам’ятати: згідно із нормами чинного трудового законодавства порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, виплата заробітної плати не в повному обсязі, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більше як на один місяць, карається штрафною санкцією у розмірі 9 600 гривень.

peredplata