Відомі чернівчани даватимуть настанови дітям-сиротам

Вже два роки діти-сироти Чернівецької області мають змогу навчатися навикам самостійного життя за допомогою практичного курсу підготовки випускників «Від опіки до самостійності». Проект реалізуєтьяс ЧМГО \”Клуб української молоді\” та фінансується за кошти Європейського Союзу.

Представлення курсу та перших результатів підготовки дітей-сиріт відбулося під час круглого столу «Від опіки до самостійності», який проводився сьогодні у приміщенні Народного дому.

Керівник проекту Ігор МОСІН розповів про методику навчання дітей. Вона полягає у розвиванні навичок самопрезентації, визначення власних цінностей, оцінки своїх можливостей та формування мети, кращої орієнтації в освітньо-професійних сферах. Школярів навчають на конкретних прикладах з життя відомих людей Чернівців та регіону.

Присутні на круглому столі випускники інтернатів розповіли про своє позитивне враження від навчання та плани на майбутнє. Одинадцятикласниця Олександра планує навчатись в ЧНУ на економічному факультеті за спеціальністю «фінанси та кредит». Десятикласниця Наталя ще не визначилась з професією, проте твердо вирішила зламати стереотип про нещасливу долю сиріт у дорослому житті.

На запитання, що ж хвилює їх найбільше, випускник Ігор відповів: «Житло, тому що з ним зараз трошечки є проблеми».

Галина Кузуб, Юрій Манчуленко

peredplata