Чернівецька область: рятувальники застерегли громадян від спалювання сухої рослинності

Половина від усіх пожеж, що сталися від початку місяця на території Чернівецької області, виникли внаслідок спалювання сухої трави на відкритій території. Щоб запобігти у подальшому таким випадкам, а також застерегти людей від небезпечних наслідків від таких пожеж, 27 березня працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели роз’яснювальні заходи.

Так, фахівці Путильського районного сектору здійснили обхід житлового сектору у селі Рижа Путильського району, а працівники Новоселицького районного сектору вказали на небезпеку спалювання рослинності соціальним працівникам району, директорам і художнім керівникам будинків культури – повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Насамперед, спілкуючись з громадянами, рятувальники розповіли, що за спалювання сухої трави без спеціального дозволу та не у визначеному місці, відповідно до законодавства України, передбачена адміністративна відповідальність. Також вогнеборці пояснили людям, у чому найбільша небезпека від спалювання рослинності. Так, у безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4 кілометрів за годину, у вітряну – до 30 кілометрів.

Територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується вдвічі-втричі та може становити загрозу перекидання на лісові масиви, будинки та господарські споруди, розташовані поруч. Таким чином, через спалювання сухої трави може бути знищено не тільки рослинність, а й різні будівлі.

Щоб цього не допустити, надзвичайники переконливо попросили людей не спалювати сміття та гілля у ході проведення господарських робіт, а прикопувати його. Окрім цього, рятувальники наголосили місцевим мешканцям бути обережними, розводячи вогонь на подвір’ї за іншої потреби.

Під час роз’яснювальної роботи з соціальними та культпрацівниками, фахівці Управління закликали їх поширювати почуті правила безпеки серед людей, з якими вони співпрацюють, адже таким чином вдасться застерегти від пожеж через спалювання трави та сміття чимало буковинців.
Наостанок зустрічей рятувальники вручили людям застережливі листівки та пам’ятки про заборону спалювання сухостою.

peredplata