Чернівецький центр екстренної медицини співпрацюватиме з представниками Мальтійського Ордену

Як повідомив директор Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв, незабаром працівники «швидкої» розпочнуть співпрацю з Угорською благодійною службою Мальтійського Ордену. Спільна діяльність Центру ЕМД та представників Мальтійського Ордену полягатиме в проведенні триденних навчань з надання долікарської допомоги.

«Угорські благодійники проведуть для працівників нашої служби навчання з надання долікарської допомоги, після яких вони стануть інструкторами й отримають право проводити майстер-класи для інших. Плануємо охопити даними навчаннями насамперед працівників служби екстреної медичної допомоги з районів області. Опісля тригодинний курс з надання долікарської допомоги буде проведений для інших категорій населення – вчителів, службовців, водіїв тощо», – пояснює Володимир Єленєв.

Подібні навчання вже були проведені представниками Мальтійського Ордену у Львові. Буковинців зацікавила співпраця з угорцями, тож першими виявили ініціативу і запросили благодійників навідатись до нашої області.

Днями за участю директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, доктора медичних наук, професора Оксани Андрієць відбулась зустріч з представниками Угорської благодійної служби Мальтійського Ордену, в ході якої було обговорено деталі майбутньої співпраці. Крім того угорські меценати передали Центру ЕМД два муляжі для проведення навчань.

peredplata